Douchedeur instructies

Volg de instructies met foto’s hoe je met waterproof krijtstift en raamtekening printable op een douchedeur in de badkamer kunt tekenen.

NODIG

– Printable | Zeemeermin (of andere leuke badkamer raamtekening)
– Waterproof krijtstift
– Schaar, plakband en washi/maskingtape


stap 1

Zoek een ontwerp en koop het in de shop. Je kunt het na betaling meteen downloaden; je ontvangt een email met download links. Klik op de link en de download begint automatisch. Indien de ZIP bestanden niet vanzelf uitgepakt wordt, moet je hier eerst nog even dubbel op klikken, je hebt de PDF’s nodig. Op sommige computers heb je Adobe Reader nodig om de PDF’s te openen, dit kun je hier gratis downloaden. Nu kun je aan de slag!

stap 2

Heb je een raamtekening met tekst? Selecteer het gewone of gespiegelde bestand. Gespiegeld is voor als je het op een raam wil tekenen en het vanaf buitenaf leesbaar moet zijn. Print het ontwerp uit. Indien je voor een groot formaat (L-XXL) hebt gekozen dat uit meerdere vellen bestaat, knip dan de stippellijn-randjes er af. Plak de vellen aan elkaar tot het ontwerp compleet is.

stap 3

Maak de douchedeur schoon en plak de tekening met tape aan de binnenkant van de douche.

stap 4

Trek met de waterproof krijtstift de tekening aan de buitenkant van de douchedeur over.

stap 5

Verwijder het papier en tadaaaa, je raamtekening is klaar. Veel plezier ermee!

Download hier een PDF van de instructies.

Douchedeur instructies

Douchedeur instructies

Douchedeur instructies

Douchedeur instructies

Douchedeur instructies

Douchedeur instructies

tips!

• Ben je de tekening beu? Waterproof krijtstift kun je makkelijk verwijderen met Glassex.

• Terwijl je aan het tekenen bent, schud af en toe met de stift (dop er op!) en druk de punt een paar keer in (gebruik een stukje rest papier of een deel dat je nog gaan inkleuren) om te vermijden dat de stift uitdroogt.

• Wil je met meerdere kleuren werken, werk dan kleur voor kleur en laat het tussendoor goed drogen om mengen te voorkomen.

• Teken altijd met de stift in een kleine hoek, omlaag wijzend. Als dit niet mogelijk is, als je bijvoorbeeld op een kiep raam aan het tekenen bent, schud de stift en druk de punt dan gewoon wat vaker in.

• Let tijdens het tekenen goed op waar je leunt. De meeste krijtstiften drogen snel en zijn veeg-veilig, maar voor de zekerheid: leun met je pink op een deel waar (nog) niks staat.

• Soms is de krijtstift te vloeibaar. Veeg de punt van de krijtstift af met een keukenpapiertje en minder vaak schudden met de stift totdat ie het weer normaal doet.

• Schiet je uit tijdens het tekenen? Gebruik dan een wattenstaafje om je tekening bij te werken. Je kunt het ook doen als je klaar bent, maar spuit dan eerst even wat Glassex het wattenstaafje voordat je veegt. Gebruik je verschillende kleuren krijtstift? Wissel dan van wattenstaafje om mengen te voorkomen.

• Ben je iets te enthousiast geweest met de punt indrukken en is ie nu beschadigd? Bij de meeste merken kun je de punt omdraaien.

• Wil je je nieuwe creatie op de foto zetten, maar heb teveel last van tegenlicht? Als je vanuit een schuine hoek fotografeert wordt dat al beter en het beste is om de foto vanuit buiten te maken (indien je natuurlijk de mogelijkheid hebt).