Raamsticker verf instructies

Volg de instructies met foto’s hoe je met raamsticker verf printable een decoratie voor op een raam kunt knutselen.

NODIG

– Printable
– Raamsticker verf; mijn favoriete merk is Creall
– Schaar, plakband en plastic


stap 1

Zoek een ontwerp en koop het in de shop. Je kunt het na betaling meteen downloaden; je ontvangt een email met download links. Klik op de link en de download begint automatisch. Indien de ZIP bestanden niet vanzelf uitgepakt wordt, moet je hier eerst nog even dubbel op klikken, je hebt de PDF’s nodig. Op sommige computers heb je Adobe Reader nodig om de PDF’s te openen, dit kun je hier gratis downloaden. Nu kun je aan de slag!

stap 2

Print en knip de tekening die je wilt tekenen uit. Plak het op doorzichtig plastic met wat stukjes plakband

stap 3

Trek op de andere zijde met contour raamsticker verf de lijnen van de tekening over. Laat dat 1-2 uur drogen.

stap 4

Kleur de vlakken in met de gewone raamsticker verf. Controleer of alles rijkelijk is bedekt, bekijk vanaf een lager punt en vanuit verschillende hoeken. Kijk ook of je tekening langs alle randjes is gevuld. Laat dat 24 uur drogen.

stap 5

Verwijder je raamsticker van het plastic en plakken maar!

Download hier een PDF van de instructies.

tips!

• Ten eerste: het gaat er niet strak uitzien. Dus als je dat graag wil, is dit niet het juiste medium. Maar een beetje scheef en niet perfect geeft het de charme van een handgemaakte creatie. 

• Tweede: contour raamsticker verf loopt uit, dus teken niet te kleine details. 

• Gebruik een steekhoes, als het flexibel is, haal je het er straks makkelijk van af. Plus, extra handig: je kunt je printable ertussen schuiven. 

• Heeft je plastic een ruwe en gladde zijde? Teken dan met de raamverf op de gladde zijde. Dan is hij makkelijker te verwijderen. 

• Het is beter om dikkere lijnen te tekenen (denk 3 mm) met de contour raamsticker verf, dan is ie makkelijker te verwijderen.

• Knijp je, maar komt er niks uit? Hou de fles dan even rechtop en knijp tot alle lucht er uit is. 

• Om zo min mogelijk haperende lijnen te krijgen, steek de punt van de fles in de al getekende lijn, knijp een beetje, en ga dan verder met de lijn. 

• Om verschuiven van de printable te vermijden, plak de print dan tegen het plastic. Je kunt het vervolgens aan je tafel vast plakken, maar los is fijner. Dan kun je het vel ronddraaien om beter te kunnen tekenen. 

• Maak je een van de teksten, teken dan de buitenrand én de letters met contour raamsticker verf, dit oogt egaler (niet van toepassing bij transparante contour raamsticker verf). Dit heeft wel extra droogtijd nodig, 48 uur. 

• Heb je een foutje gemaakt met de contour raamsticker verf? Dit kun je nog corrigeren met wattenstaafjes (als het nog niet is gedroogd). Ga niet meerdere keren met een stokje eroverheen vegen, dan smeer je het alleen maar uit. Haal iets weg het de ene kant, draai het wattenstaafje om, herhaal, nieuw stokje, enzvoorts, tot de fout weg is.