Krijtstift

Ik verkoop geen krijtstiften (op het moment), maar ik kan je zeker adviseren!

F A V O R I E T E   M E R K E N
De gewone krijtstiften die ik zelf gebruik zijn die van Chalkola en Posca. Hier kun je een fijne selectie aan kleurtjes van vinden en dekken in 1 keer. Chalkola is helaas niet in Nederland verkrijgbaar, maar als je het niet erg vind om even te wachten, kun je ze op hun website kopen. Posca chalkmarkers zijn in verschillende shops verkrijgbaar, dus daar kun je gewoon op googlen. Beide merken zijn met een sopje zo weer van je raam af te poetsen.

Wil je waterproof krijtstiften, dan raad ik ZIG Posterman aan. Ook een uitgebreid assortiment in kleurtjes en weg te poetsen met Glassex (geen nep-merk, die mist het bestandsdeel). Het fijne aan waterproof krijtstiften is dat ze super veegvast zijn dus ideaal als je kleintjes of huisdieren hebt. Deze stiften kun je kopen bij de Penstore.

D I K T E
Kort, maar krachtig: 2-3 mm en een ronde punt

G E W O O N   O F   W A T E R P R O O F ?
De prijs is ongeveer hetzelfde tussen gewoon en waterproof krijtstiften en je kunt ze ook prima door elkaar gebruiken (maar dan moet je wel wegpoetsen met Glassex om alles weg te krijgen), maar wat is het verschil? Gewone krijtstiften zijn een beetje veegvast, dus je kunt het makkelijker per ongeluk beschadigen, waterproof kan teken water dus blijft beter zitten. Hiermee kun je bijvoorbeeld ook in de badkamer tekenen!

( E E R S T E )   G E B R U I K
Als de stift nieuw is of al een tijd niet meer is gebruikt: schud de stift (dop er op!), daarna de punt een paar keer pompen op een test papiertje tot de inkt in de punt loopt. Tijdens het tekenen af en toe deze stappen herhalen voor een regelmatige dekking.

K R I J T B O R D
Krijtbord/sticker/verf is een poreuze ondergrond, dus je kunt het niet helemaal eraf krijgen. Dat gezegd, zodra je er iets nieuws overheen tekent zie het vorige bijna niet meer. Dus je moet het zelf oordelen wat je graag wil, het ziet er wel reuze gezellig uit! Dit is van toepassing voor gewone én waterproof krijtstift.

V E R W I J D E R E N
Als je met een gewone krijtstift hebt getekend, kun je dit met een sopje wegpoetsen. Werk je met waterproof krijtstift, dan heb je Glassex nodig. N.B. gebruik het merk, niet een nep-versie, deze mist het bestandsdeel waardoor je tekening makkelijk weggaat.

Wat als er vage lijnen blijven staan?
Ik heb hier zelf geen ervaring mee, maar heb het in de groep gegooid op Facebook, dit waren de adviezen (ik hoop dat er iets tussen staat!):
Marieke A Ouderwets raampje soppen of met Glassex, schoon nazemen en evt met droge microvezeldoek nog extra opwrijven.
Meggy v D Ramen lappen met azijn en druppels vloeibaar Dreft.
Marie-José J Eerst je raam gewoon schoon wassen, daarna nog eens wassen met Ammoniak en klein beetje afwasmiddel in je (natuurlijk warm ;)) water!
Franciska d V Eerst met water en doek de tekening eraf halen en dan met Dasty ontvetten. En daarna gewoon ramen lappen!
Laetitia K Ramen wassen en dan nawrijven met een oude krant.
Marieke v Z WD40, klein beetje op een papieren doekje en je veegt alles zo weg, zelfs de waterproof stiften.

Heb je toch nog een vraag? Vind hier nog meer informatie over krijtstiften.