Tekenplaat zelf tekenen instructies

Volg de instructies met foto’s hoe je met krijtstift op tekenplaat kunt tekenen.

NODIG

– Printable | blok of klemmetjes
Tekenplaat en blokje/klemmen
– Krijtstift; gewoon of waterproof
– Schaar, plakband en washi/maskingtape


stap 1

Print de template en verwijder het beschermplastic van één plaat (voor + achter).

stap 2

Leg plaat op de zwarte rand van de print en plak deze met wat stukjes tape vast.

stap 3

Teken dan met (waterproof) krijtstift je tekening. Let op dat er geen belangrijke onderdelen in de donkergrijze vakjes terecht komen, hier komt een klem of blokje overheen.

stap 4

Optioneel: gebruik kleine platte accessoires (zoals sterretjes, bloemen, confetti, enz) om je plaat af te maken. Heb je een tekenplaat met blokje, kun je gebruik maken van Pritt.

stap 5

Klemmetjes Verwijder het beschermplastic van de tweede plaat (voor + achter) en leg de platen op elkaar. Klem ze vervolgens op elkaar en je bent klaar!
Blok Plaats de plaat in het blokje en je bent klaar!

Download hier een PDF van de instructies.

foto Anke vd M + Mariska

tips!

• Wil je zelf iets tekenen? Download dan de template (blok of klemmetjes) deze leg je onder de tekenplaat als je gaat tekenen zodat je creatie niet achter het blokje verdwijnt.

• Wees voorzichtig met de plaat, deze is krasgevoelig.

• Verwijder krijtstift heel gemakkelijk met water en spons en als je een waterproof stift hebt gebruikt verwijder je de tekening met Glassex.

• Je tekening ziet er aan de ‘verkeerde’ kant het mooist uit, dus zet de plaat omgekeerd (met de tekening gericht naar de andere plaat of muur) neer.

• Less is more met de accessoires: teveel kan ervoor zorgen dat je de platen niet meer op elkaar kunt klemmen (en alles blijft zitten als je het ophangt).