Algemeen

Ben je een beginner in raamtekenen en stuit je tegen een probleem aan? Neem dan een kijkje bij de veel gestelde vragen met antwoorden. Kom je er nog steeds niet uit? Dan kun je altijd een berichtje sturen!

Hoe kan ik betalen?
Met iDEAL, Paypal, Bankcontact of creditcard.

Hoeveel zijn de verzendkosten?
De aangeboden producten zijn digitaal, dus verzendkosten zijn niet van toepassing.

Wat is de levertijd?
Zodra de betaling is afgerond krijg je meteen een email met download links in je inbox. Controleer eventueel je spam/ongewenste reclame map als er niks binnenkomt.

Ik krijg geen order bevestiging en/of download email, waarom?
Controleer dan de spam/ongewenste reclame map en als daar ook niks in zit, stuur dan een berichtje.

Ik ben niet tevreden met mijn aankoop, kan ik mijn geld terug krijgen?
Ik kan helaas niet controleren of je het digitale ontwerp gebruikt hebt of niet, dus het is niet mogelijk. Natuurlijk wil ik graag je dat je happy bent met je aankoop, dus als je een product wil retourneren, stuur dan email met je reden en dan zal ik proberen je probleem op te lossen.

Het is erg lastig om de raamtekening op een foto te zetten, heb je een gouden tip?
• BUITEN Maak je foto buiten, als je die mogelijkheid hebt. Een tekening ziet er aan de buitenkant veel beter uit dan aan de binnenkant. Omdat je dan geen last hebt van het tegenlicht (en de lijnen er daarom dekkend uitzien).
• VANUIT EEN HOEK Fotograaf je raamtekening vanuit een hoek. Huh? Als je er recht voor gaat staan zul je jezelf zien en alle andere dingen die reflecteren. Dit kun je vermijden door dichterbij te gaan staan en van links of rechts te fotograferen. Het kan ook helpen om het vanaf boven of onder te doen.
• NAMIDDAG/AVOND Wacht tot de zon laag genoeg is, dan zal het stukken minder reflecteren. Je kunt ook mooie foto’s maken als het donker is, maar dan kun je beter wél binnen fotograferen.
• ACHTERGROND Drukke achtergronden maken de foto onduidelijk, dus indien het kan, kies dan voor de reflectie die rustig is in plaats van druk.

Staat je antwoord niet tussen de veel gestelde vragen? Stuur dan een bericht en dan zal ik zsm reageren.

Raamtekenen + Raamtekeningen

Ik kan mijn raam niet openen, kan ik dan nog steeds gebruik maken van de raamtekening ontwerpen?
Jazeker! Dat kan met het glaspotlood, kijk hier voor een uitleg hoe je kunt tekenen.

Kan ik ook op melkglas of over een semi-transparante sticker tekenen?
Ja hoor! De prints zijn zwarte lijnen, dus zal er doorheen schijnen en krijtstiften zijn op waterbasis, dus zullen de ondergrond niet beschadigen.

Ik heb per ongeluk de verkeerde versie uitgeprint, het moest (niet) gespiegeld zijn. Moet ik het nu opnieuw uitprinten?
Nee, draai gewoon het blaadje om als je het ophangt. Het zal misschien ietsje minder zichtbaar zijn, maar zeker nog duidelijk genoeg.

Ik heb een fout gemaakt, hoe haal ik dat weg zonder de rest van de tekening te verpesten?
Neem een thee- of poetsdoek en maak daarvan een puntje (goed) nat. Veeg met de doek op een vinger de fout weg. Maak droog voordat je doorgaat met tekenen.

De plakbandjes hebben lijmresten achter gelaten, hoe haal ik die weg?
Doe een beetje wasbenzine op een keukenpapiertje en veeg over de lijmresten tot ze weg zijn.

Hoe lang blijft een raamtekening zitten?
Dit hangt een beetje van de stift af die je gebruikt, maar zolang jij het niet nat maakt of er aan komt, blijft de tekening in principe gewoon zitten.

De krijtstift (tekening) ziet er streperig uit, kan ik daar iets aan doen?
Nee, doordat je met een stift werkt, zul je het altijd blijven zien. Maar! Neem ook eens een kijkje aan de buitenkant, daar zal het wel heel strak en dekkend uitzien:

Veel gestelde vragen - krijtstift buiten binnen voorbeeld

Ik kijk me scheel met het overtrekken, kan ik daar iets aan doen?
Ja! Als je één oog dicht houdt en zo recht mogelijk voor de print gaat staan, zal dat een stuk beter worden.

Hoe verwijder ik een raamtekening?
Als je met krijtstift getekend hebt, kun dit je gemakkelijk met water en spons doen, bijvoorbeeld als je toch je ramen moet schoonmaken 😉 Afhankelijk van het formaat van je raamtekening, is het misschien wijs om een emmer water erbij te pakken, grote tekeningen krijg je niet met één veeg weg.

Waterproof stift is watervast. Deze verwijder je met Glassex. Ruim erop spuiten, en daarna wegpoetsen.

Ik heb de tekening verwijderd, maar er blijven vage lijnen staan, hoe kan ik die verwijderen?
Ik heb hier zelf geen ervaring mee, maar heb het in de groep gegooid op Facebook, dit waren de adviezen (ik hoop dat er iets tussen staat!):
Marieke A Ouderwets raampje soppen of met Glassex, schoon nazemen en evt met droge microvezeldoek nog extra opwrijven.
Meggy v D Ramen lappen met azijn en druppels vloeibaar Dreft.
Marie-José J Eerst je raam gewoon schoon wassen, daarna nog eens wassen met Ammoniak en klein beetje afwasmiddel in je (natuurlijk warm ;)) water!
Franciska d V Eerst met water en doek de tekening eraf halen en dan met Dasty ontvetten. En daarna gewoon ramen lappen!
Laetitia K Ramen wassen en dan nawrijven met een oude krant.
Marieke v Z WD40, klein beetje op een papieren doekje en je veegt alles zo weg, zelfs de waterproof stiften.

Ontwerp je ook op maat gemaakte raamtekeningen?
Ja, ik kan ook een custom geboorte raamtekening voor je maken. Of wil je iets anders? Dat kan ook! Stuur een contact.

Staat je antwoord niet tussen de veel gestelde vragen? Stuur dan een berichtje en dan zal ik zsm reageren.

Downloads

Hoe download ik de raamtekeningen?
Je krijgt een email met links. Klik hier op en de download begint automatisch. De bestanden zijn ingepakt, een ZIP, dubbelklik op het bestand en je computer pakt het ‘vanzelf uit’, je hebt de PDF’s nodig om te printen.

Heb ik voor de grote maten een special printer nodig?
Nee, alle maten zijn verdeeld over A4 velletjes (gewoon printerpapier), een maat L bestaat bijvoorbeeld uit 2 vellen en de XXL uit 8. Je moet ze eerst aan elkaar plakken voordat je begint met tekenen.

Ik kan het bestand niet openen?!?
Om PDF’s te openen heb je Acrobat Reader nodig, deze kun je hier gratis downloaden.

Ik krijg de melding dat ik niet meer kan downloaden, wat nu?
Als je een ontwerp koopt, kun je deze 3 keer downloaden. Wil je het voor een 4e keer downloaden, zul je ‘m opnieuw moeten kopen.

De download link is niet het product dat ik besteld heb, wat nu?
Ik probeer als zo georganiseerd mogelijk te houden, maar ik ben ook enkel mens, dus soms gaat het mis. Stuur me een berichtje, dan corrigeer ik het en krijg je natuurlijk de juiste bestanden.

Is het ook mogelijk om een geprinte versie van het ontwerp te krijgen?
Nee, de raamtekening ontwerpen zijn digitaal. Als je geen printer hebt, vraag dan een vriend(in) om het voor je printen, of misschien kan het op je werk?

Staat je antwoord niet tussen de veel gestelde vragen? Stuur dan een berichtje en dan zal ik zsm reageren.

Gewone krijtstift

Verkoop je ook krijtstiften?
Nee, op dit moment niet.

Hoe gebruik ik een krijtstift?
Als de stift nieuw is of al een tijd niet meer is gebruikt: schud de stift (dop er op!), daarna de punt een paar keer pompen op een test papiertje tot de inkt in de punt loopt. Tijdens het tekenen af en toe deze stappen herhalen voor een regelmatige dekking.

Mijn krijtstift is uitgedroogd, wat kan ik doen?
Spoel de punt uit met warm water. Droog de punt daarna goed af met een keukenpapiertje (niet kurkdroog, maar ook niet te nat, anders wordt je tekening waterig). Daarna doe je hetzelfde als wanneer je de stift voor het eerst gaat gebruiken, goed schudden en daarna de punt ingedrukt houden totdat de vloeistof in de punt zit.

De krijtstift doet het te goed, mijn tekening loopt uit, hoe kan ik dan oplossen?
Veeg de punt van de krijtstift af met een keukenpapiertje en minder vaak schudden met de stift totdat ie het weer normaal doet.

Hoe verwijder ik krijtstift?
Heel gemakkelijk met water en spons.

Kan ik ook op een krijtbord(sticker) tekenen?
Ja en nee. Krijtbord/sticker/verf is een poreuze ondergrond, dus je kunt het niet helemaal eraf krijgen. Dat gezegd, zodra je er iets nieuws overheen tekent zie het vorige bijna niet meer. Dus je moet het zelf oordelen wat je graag wil, het ziet er wel reuze gezellig uit! Dit is van toepassing voor gewone én waterproof krijtstift.

Waterproof krijtstift

Verkoop je ook waterproof stiften?
Nee, op dit moment niet.

Hoe gebruik ik een waterproof stift?
Als de stift nieuw is of al een tijd niet meer is gebruikt: schud de stift (dop er op!), daarna de punt een paar keer pompen op een test papiertje tot de inkt in de punt loopt. Tijdens het tekenen af en toe deze stappen herhalen voor een regelmatige dekking.

Hoe verwijder ik waterproof stift?
Met Glassex. Ruim erop spuiten, en daarna wegpoetsen.

Wat is het verschil tussen een waterproof en gewone krijtstift?
Een krijtstift tekening kun je met water verwijderen, een waterproof stift tekening is na drogen water- en lichtbestendig. Dus ideaal voor grijpgrage vingertjes en nieuwsgierige neusjes.

Gewone en waterproof krijtstift voorbeeld

Staat je antwoord niet tussen de veel gestelde vragen? Stuur dan een berichtje en dan zal ik zsm reageren.