Patroon raamtekenen

Een patroon op je raam tekenen werkt ietsje anders dan de gewone raamtekening design. Vind hier stap voor stap instructies (foto's volgen nog) hoe je je eigen creatie met een van de printables van de shop op je raam kunt zetten.


N O D I G
– Printable
– (Waterproof) krijtstift
– Schaar, plakband/washitape


S T A P  1
Zoek een ontwerp en koop het in de shop. Je kunt het na betaling meteen downloaden; je ontvangt een email met download links. Klik op de link en de download begint automatisch. Indien de ZIP bestanden niet vanzelf uitgepakt wordt, moet je hier eerst nog even dubbel op klikken, je hebt de PDF’s nodig. Op sommige computers heb je Adobe Reader nodig om de PDF’s te openen, dit kun je hier gratis downloaden. Nu kun je aan de slag!


S T A P  2
Heb je een raamtekening met tekst? Kies het gewone of gespiegelde bestand. Gespiegeld is voor als je het op een raam wil tekenen en het vanaf buitenaf leesbaar moet zijn. Print het ontwerp uit.


S T A P  3
Indien je voor een groot formaat hebt gekozen dat uit meerdere vellen bestaat, knip dan de stippellijn-randjes er af. Knip alle randjes weg zodat je je raam mooi vullend kunt betekenen.


S T A P  4
Plak de vellen aan elkaar tot het ontwerp compleet is.


S T A P  5
Plak het papier met wat (washi/masking)tape op de buitenkant van het raam. Je gaat de vellen verplaatsen dus kies een tape die makkelijk losgaat maar ook goed blijft zitten.


S T A P   6
Trek met de stift de tekening aan de binnenkant van het raam over. Klaar? Verplaats het vel aansluitend op de reeds getekend design. Herhaal dit tot het hele oppervlakte is betekend.


S T A P   7
Verwijder het papier en tadaaaa, je raamtekening is klaar. Veel plezier ermee!